Stichting Papiergeschiedenis Renkum-Heelsum

Logo Stichting Papiergeschiedenis Renkum-Heelsum
 

Activiteiten Papiergeschiedenis in 2015

De Stichting Papiergeschiedenis Renkum-Heelsum heeft het afgelopen jaar meegedaan aan diverse activiteiten in Renkum en in de omgeving van Renkum, maar ook elders in Nederland.

Zij was te vinden bijvoorbeeld op markten, manifestaties, tentoonstellingen en demonstraties papierscheppen op de scholen.

Lezingen over de Papiergeschiedenis.

20 januari Lezing over de Papiergeschiedenis door H.C. Moorrees in het woonzorgcentrum "Hoog Heelsum" in Heelsum.

Papierscheppen op school.

Op 1 april door mensen van de stichting papier geschept op de basisschool de Marlijn in Oosterbeek. Rondleiding in het Beekdal voormalige papierfabriek Harten

Oranje Nassau Oord Renkum

Er is een expositie gehouden in de gang van het verpleeghuis Oranje Nassau Oord van 16 maart tot 7 april. Tijdens deze expositie is voor de patiënten van de dagopvang een lezing gegeven over de papiergeschiedenis.

   

Koningsdag in Renkum

Op maandag 27 april, op Koningsdag is op het Europaplein in Renkum een expositie en een demonstraties papierscheppen gehouden.

Beekdal Heelsum

Tijdens de voorjaarsmarkt op 9 mei is er bij het verzorgingshuis Beekdal in Heelsum een expositie gehouden, waarbij tevens papier is geschept.

Inspiratieboek papiermuseum

Het opzetten en presentatie van een inspiratieboek voor een nieuw papiermuseum is uitgevoerd door De Stadsfabriek, de kosten zijn gesubsidieerd door de gemeente. Dit inspiratieboek is op 26 mei aangeboden aan de wethouder, de heer Heinrich, van de gemeente Renkum.

Expositie in de stal van Everwijnsgoed  Bennekomseweg te Renkum

Het exposeren in het Everwijnsgoed is langzamerhand een jaarlijks terugkerende traditie. Ook in 2014 werden op zondag 30 augustus vele oude foto’s en materialen getoond met betrekking tot de papiergeschiedenis van de omgeving.

Zomerbraderie VVV Eerbeek

Op 11 augustus was er een braderie georganiseerd door de VVV van Eerbeek. Hierbij werd een papiermarkt gehouden dit in het kader van “Gemaakt in Gelderland”.

   

Vlegeldag te Bennekom

Op 26 augustus werd geëxposeerd in een kraam op de Vlegeldag in Bennekom, voor de kinderen was er gelegenheid om papier te scheppen. Deze dag is een onderdeel van de Heideweek in de gemeente Ede.

Duurzaamheidsmarkt Oosterbeek

Op 26 september werd de Duurzaamheidsmarkt Renkum georganiseerd voor het gemeentehuis in Oosterbeek. Zoals in voorgaande jaren heeft de Papiergeschiedenis hier ook aan deelgenomen.

Blindentehuis Het Schild in Wolfheze

Op 16 oktober is voorlichting gegeven en papier geschept in het blindentehuis Het Schild, voor de dagopvang visueel gehandicapten in Wolfheze.

Hosted by: Webstream

Stichting Papiergeschiedenis Renkum Heelsum, p/a Parenco BV, Veerweg 1, 6871 AV Renkum